Jätevesijärjestelmä

Järjestelmän valintaa varten verkosta löytyy useita hyviä "polkuja". Huomaa kuitenkin muutokset, jotka uusi hajajätevesiasetus toi tullessaan.

Oheisissa linkeissä on tietoa haja-asutuksen jätevesien käsittelyratkaisuista. Linkitetyillä sivustoilla on usean tasoisia jatkolinkkejä. Hajaputsari ry ei ota kantaa linkeissä esittyjen tietojen oikeellisuuteen.

Jätevesien käsittely haja-asutusalueella (korjattu painos)
Varsinais-Suomen ELY-keskuksen erinomainen opas siitä, kuinka lainsäädännön vaatimukset voi täyttää. Lisäksi oppaassa on hyödyllisiä yhteystietoja ja linkkejä.
Jätevesijelppari
Jätevesitieto toiminnaksi eli JT-hankkeen työkalu jätevesijärjestelmän valintaa helpottamaan.
Miten edetä jätevesijärjestelmän uusimisessa
Ympäristöhallinnon ohje siitä, miten kannattaa toimia vaiheittain, jos aikoo rakentaa kiinteistöön uuden jätevesijärjestelmän tai tehostaa vanhaa järjestelmää.
Opas jätevesien maailmaan
Suomen vesiensuojeluyhdistysten liiton kattava sivusto haja-asutuksen jätevesien asianmukaisen käsittelyn toteuttamisesta.
Haja-asutuksen jätevedet kuntoon askel askeleelta
Ympäristöministeriön linkki YM:n ja SYKEn kiinteistönomistajille tarkoitettuun käytännönläheiseen esitteeseen, jossa esitetään jätevesijärjestelmän tehostamiseksi tarvittavia toimia. 2011
Jätevesijärjestelmän valitseminen (2010, pdf)
Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistyksen opas, joka esittelee haja-asutuksen jätevesien käsittelyyn soveltuvia jätevesijärjestelmiä painottaen vesiensuojelullisia ja oman lähiympäristön huomioivia näkökohtia. 2010.

kuva, 70 kB jpgPäivitetty 17.10.2014